home

 

sapte capitale intr-un singur tur

 

7 CAPITALE BALTICE si NORDICE

 

Vilnius - Riga - Tallinn - Helsinki - Stockholm - Copenhaga - Oslo

 

Va invitam sa descoperiti capitalele Tarilor Baltice care inca mai pastreaza amintiri ale breslelor medievale care au luptat impotriva Cavalerilor Teutoni si ale Tarilor Nordice, civilizate, curate si ordonate, cunoscute pe plan mondial pentru calitatea vietii, protectia sociala, precum si pentru peisajele deosebite de care te poti bucura atunci cand le vizitezi. Vom vizita cele sapte capitale remarcabile: Vilnius, Riga, Tallinn, Helsinki, Stockholm, Copenhaga si Oslo. Vilnius, capitala Lituaniei, cu arhitectura orasului vechi inscrisa in Patrimoniul Mondial UNESCO, Riga, capitala Letoniei, cel mai mare si mai cosmopolit oras baltic, care se remarca prin arhitectura sa in stil Art Nouveau-Jugendstil, Tallinn, capitala Estoniei, in care aura secolelor al XIV-lea si al XV-lea a ramas intacta, un labirint de ziduri medievale cu stradute pietruite si case ale negustorilor in culori pastelate, Helsinki, capitala Finlandei, declarat cel mai curat oras din punct de vedere ecologic, construit din circa 300 de insule unite intre ele cu poduri, Stockholm, capitala Suediei, desemnta in anul 2010 "Capitala verde a Europei", Copenhaga, capitala Danemarcei, cel mai mare port navigabil din nordul Europei si tara unde exista cea mai veche monarhie din lume si Oslo, capitala Norvegiei, oras acoperit de paduri pe mai bine de jumatate din suprafata sa. Un program care imbina armonios descoperirea frumusetilor naturale cu cele ridicate de mana omului, ambele constituind patrimoniul inestimabil cu care se mandresc aceste tari. Nu ratati acest circuit complet pentru un grup de numai 25 de persoane!

 

Perioada: 09.08 - 20.08.2024

 

Ziua 1 / 09.08.2024: Bucuresti - Varsovia - Vilnius

intalnire cu conducatorul de grup la aeroportul Henri Coanda, la ora 03:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Lot Polish Airlines). Plecare spre Varsovia cu compania Lot Polish Airlines, zbor LO 644 (05:25 / 06:15), de unde se va pleca cu zborul LO 777 (08:00 / 10:10) spre Vilnius, situat pe malurile raurilor Neris si Vilnia, nu departe de granita cu Belarus, al doilea cel mai mare oras din tarile Baltice, dupa Riga. insotiti de ghidul local vom face un tur al orasului Vilnius, capitala Lituaniei, atestat inca din anul 1323, unul dintre cele mai mari si mai frumoase vechi centre medievale din Europa, inclus de UNESCO in anul 1994 pe lista Patrimoniului Cultural Mondial, ca recunoastere a originalitatii si valorii sale universale. Turul panoramic va include Biserica gotica Sfanta Ana, Catedrala gotica Vilnius construita in anul 1387, Biserica Sfintii Petru si Pavel, decorata de maestrii italieni Giovanni Pietro Perti si Giovanni Maria Galli, Turnul Televiziunii, simbol al luptei pentru independenta si democratie, unde au avut loc luptele sangeroase de la inceputul anilor '90, Universitatea din Vilnius, fondata in anul 1579, complex in stil renascentist, cu numeroase curti interioare care aproape formeaza un oras in interiorul altui oras. Seara vom avea timp liber pentru plimbari prin centrul vechi al orasului. Cazare in Vilnius la Hotel Courtyard by Marriott Vilnius City Center 4* (sau similar 4*).

Ziua 2 / 10.08.2024: Vilnius - Rundale - Riga

Mic dejun. Plecare spre Rundale, al carui nume provine de la cuvantul german Ruhenthal, sau in traducere Valea Pacii. Vom putea vizita Palatul Rundale (intrarea nu este inclusa), bijuteria autentica a Letoniei, palat construit intre anii 1736 - 1768 de o echipa condusa de arhitectul italian Bartolomeu Francesco Rastrelli, cel care a proiectat si Palatul de Iarna din Sankt Petersburg. Palatul are cea mai mare gradina in stil francez din tarile Baltice care se intinde pe aprox. 10 ha, iar la subsol gazduieste muzeul, care functioneaza ca centru de cercetare a istoriei Letoniei. in continuare zilei ne vom deplasa spre Riga, capitala Letoniei, unde ne vom caza la Hotel Hestia Jugend 4* (sau similar 4*).

Ziua 3 / 11.08.2024: Riga

Mic dejun. Zi dedicata explorarii orasului Riga, Capitala Culturala Europeana a anului 2014, situat pe malul Marii Baltice la gura de varsare a raului Daugava, "raul destinului", oras caruia i se spune "Parisul Nordului" si nu doar datorita Turnului de Televiziune ce aduce cu Turnul Eiffel ci si datorita frumusetii arhitecturale a cladirilor sale, un mix de stiluri: medieval, classic si Art Nouveau. insotiti de ghidul local vom face un tur al orasului medieval, prilej cu care vom afla de ce Riga este considerata emblematica pentru stilul arhitectural Art Nouveau. Turul panoramic va include Catedrala Sf. Petru, Catedrala Dome, care detine una dintre cele mai mari orgi din lume, Poarta Suedeza, Biserica Sf. Jacob, Monumentul Libertatii, Parlamentul, Teatrul National, Opera si Universitatea. Dupa-amiaza, timp liber pentru vizite individuale. Cazare in Riga la Hotel Hestia Jugend 4* (sau similar 4*).

Ziua 4 / 12.08.2024: Riga - sigulda - Parnu - Tallinn

Mic dejun. Plecare spre sigulda, un orasel pitoresc situat la numai 50 km distanta fata de Riga, locul in care letonii din Riga isi puteau descoperi radacinile rurale. Adesea numit si "Elvetia letona", sigulda este situata in valea raului Gauja, in cadrul parcului national cu acelasi nume, emanand aerul autentic al Evului Mediu, cu castele si legende romantice. Vom vizita Castelul Turaida, care in traducere inseamna "Gradina lui Dumnezeu" si ne vom putea bucura de privelistile minunate ale imprejurimilor. Itinerariul zilei ne va conduce apoi spre Parnu, o superba statiune pe malul marii care dateaza de la inceputul sec. al XIX-lea, considerata "capitala de vara" a Estoniei, celebra pentru spa-urile sale. Vom fi incantati de orasul vechi cu stradutele sale intortocheate, cu cladiri vechi, cafenele si biserici din sec. al XVIII-lea, precum Sf. Ecaterina, un conglomerat ortodox sau Sf. Elisabeta, o biserica austera luterana. Ne vom deplasa in continurea zilei spre Tallinn, unde ne vom caza la Hotel Hestia Europa 4* (sau similar 4*).

Ziua 5 / 13.08.2024: Tallinn - Helsinki

Mic dejun. in prima parte a zilei vom vizita orasul Tallinn, capitala Estoniei, denumit "perla medievala a tarilor baltice", un oras plin de viata, cu stradute inguste, intesate cu magazine, terase, baruri si restaurante, ce se remarca prin cladirile minunate ale fostilor negustori, care exemplifica cel mai bine stilul arhitectural gotic si care pastreaza inca aerul vechi, medieval, unele datand din sec. al XIII-lea. Orasul in ansamblu avand o unitate arhitecturala rar intalnita, a fost inclus din anul 1997 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. insotiti de ghidul local vom face un tur panoramic al orasului care va include Parcul Kadriorg, un nume sinonim cu belsugul, natura si linistea. Bijuteria parcului este insa Palatul Baroc Kadriorg, monument al extravagantei imperiale, construit de Petru cel Mare in anul 1719 pentru sotia sa, Catherine I. Cladirea, o capodopera a arhitecturii baroce, gazduieste un Muzeu de Arta. Tot aici se afla Palatul Prezidential si o casa in care a locuit Petru in perioada in care palatul era in constructie. Vom continua cu un tur pietonal in partea veche a orasului Raekoja Plats, piata centrala, care gazduieste Cladirea Primariei din sec. al XIV-lea si care ofera numeroase alte atractii turistice. Tot in orasul vechi se afla si cea mai veche biserica estoniana, care dateaza din anul 1219. De altfel, orasul este plin de biserici ortodoxe si luterane, o parte dintre ele fiind transformate in muzeu. Vom putea admira Castelul Toompea, ce dateaza din anul 1773 (intrarea nu este inclusa), Turnul Pikk Hermann - simbolul puterii politice estoniene si Biserica Sf. Nicolas, care adaposteste si un muzeu de arta medievala. Vom traversa cu ferry-boat-ul Golful Finic spre Helsinki, oras fondat in anul 1550 de Gustavus Vasa, regele Suediei, cu care Finlanda a convietuit multe secole, trecand apoi sub dominatie ruseasca, pana sa-si dobandeasca independenta in anul 1917. Cazare in Helsinki la Original Sokos Hotel Presidentti 4* (sau similar 4*).

Ziua 6 / 14.08.2024: Helsinki - Stockholm

Mic dejun. in aceasta zi vom face alaturi de ghidul local un tur panoramic de orasului Helsinki, care va include centrul istoric, Piata Senatului cu Catedrala Luterana, simbol al orasului, Universitatea, Casa Sederholm, pitoreasca piata de marfuri, Primaria, Parlamentul, Parcul Esplanada, Biserica Ortodoxa Uspenski, Muzeul de Arta Contemporana, cladirea salii de concerte Finlandia Hall, Opera, stadionul olimpic renumit pentru organizarea Jocurilor Olimpice de vara din anul 1952, Monumentul lui sibelius si Biserica Temppeliaukio, construita in stanca. Dupa-amiaza ne vom imbarca pe vasul cu care vom naviga pe apele marii Baltice spre Stockholm. Ne vom putea bucura de diversele mijloace de relaxare si amuzament pentru toate varstele prezente pe vas, precum jacuzzi, discoteca, restaurante, magazine duty-free etc.. Cazare pe vas in cabine interioare cu 2 paturi suprapuse.

Ziua 7 / 15.08.2024: Stockholm

Mic dejun. Dimineata vom ajunge la Stockholm, vibranta capitala a Suediei, care ne va incanta prin modul in care arhitectura nordica clasica se imbina armonios cu tendintele moderne, fara ca farmecul trecutului sa fie diminuat. Farmecul orasului este dat de reteaua de poduri si canale, care fac legatura intre cele 14 insule ale orasului, dar si de monumentele, bisericile si palatele considerate a fi unele dintre cele mai frumoase din Europa de Nord. insotiti de ghidul local vom face un tur panoramic de oras, ocazie cu care vom admira Kungliga Slottet - Palatul Regal, cea mai mare resedinta regala din lume, care adaposteste istoria familiei regale suedeze de la origini pana in prezent, Saint Gertrude - Catedrala Germana, Stadshuset - sediul Primariei, unde anual are loc ceremonia decernarii premiilor Nobel, Opera, Riddarholm - Biserica Cavalerilor, una dintre cele mai frumoase biserici medievale din Stockholm, Parlamentul, Piata Stortoget, Universitatea si Djurgarden - o insula din centrul orasului, unde se gasesc cladiri si monumente istorice, muzee, galerii, un parc de distractii, un muzeu in aer liber, o frumoasa zona rezidentiala, un port de iahturi etc. care a devenit una dintre zonele de recreere preferate atat de locuitori, cat si de turisti. Timp liber pentru cumparaturi sau pentru vizitarea unuia dintre muzee precum Vasa Museet, unde se pastreaza nava amiral Vasa, scufundata in anul 1628 in timpul voiajului sau inaugural, recuperata din mare in anul 1961, Muzeul Nordic, Muzeul de Etnografie sau Muzeul Stiintei si Tehnologiei. Cazare in Stockholm la Hotel Best Western and Hotel 3* (sau similar 3*).

Ziua 8 / 16.08.2024: Stockholm - Copenhaga

Mic dejun. in aceasta zi ne vom deplasa spre Copenhaga, pe ruta Norrkoping - Jonkoping. Vom ajunge pe malul lacului Vattens, al doilea ca marime din Suedia, unde vom face un mic popas, iar apoi vom continua calatoria prin sudul Suediei, parcurgand o zona deosebit de frumoasa, cu imense paduri mereu verzi, punctate din loc in loc de casute traditionale vopsite in rosu. Vom traversa cu ferry-boat-ul stramtoarea ce desparte Suedia de Danemarca de la Helsingborg pana la Helsingor, continuand apoi prin regiunile din nordul regatului danez, urmand sa ajungem la una dintre cele mai importante atractii turistice ale tarii, Castelul Kronborg. Imortalizat sub numele de Elsinore in cunoscuta piesa Hamlet a lui William Shakespeare, acesta este cel mai renumit castel renascentist din nordul Europei, inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO datorita arhitecturii sale si a rolului pe care timp de o jumatate de mileniu l-a jucat in protejarea accesului la Marea Baltica. Sosire la Copenhaga si cazare la Hotel Urban House Copenhagen by Meininger 3* (sau similar 3*).

Ziua 9 / 17.08.2024: Copenhaga

Mic dejun. Zi dedicata orasului Copenhaga, capitala Danemarcei. intalnire cu ghidul local, care dupa o scurta, dar interesanta introducere in atmosfera orasului ne va insoti intr-un tur panoramic si pietonal care va include cele mai importante obiective turistice ale orasului. Vom porni din Slotsholmen - insula Castelului, centrul politic al statului, vom admira Palatul Christiansborg - unde-si desfasoara activitatea Parlamentul Danez, Primul Ministru si Curtea Suprema a Danemarcei, Piata Palatului, unde se afla cea mai impunatoare statuie ecvestra din Europa, statuia lui Frederik al V-lea, Palatul Amalienborg - resedinta de iarna a familiei regale daneze, unde zilnic la pranz are loc ceremonialul schimbarii garzii, Palatul Rosenborg - fosta resedinta regala, Catedrala Sf. Maria, Universitatea, vechiul port Nyhaven, Piata Primariei, strada pietonala Stroget - cea mai lunga strada pietonala din Europa cu numeroase magazine, restaurante si cafenele, Fantana Gefion - cea mai mare fantana a orasului, Bursa, precum si faimoasa statuie Mica sirena - simbolul orasului. Vom avea apoi timp liber la dispozitie pentru a explora individual "Venetia nordului" cum mai este denumit orasul, deoarece putine sunt zonele nemarginite de apa, fie ca este vorba despre mare sau despre un simplu canal, strazile fiind conectate prin poduri simple sau basculante, acestea fiind de altfel unul dintre punctele de atractie ale metropolei. Seara veti putea vizita vestitul Parc Tivoli, care l-a inspirat pe Walt Disney, un parc de distractii cu carusele, sali de teatru, concerte si numeroase restaurante. Cazare in Copenhaga la Hotel Urban House Copenhagen by Meininger 3* (sau similar 3*).

Ziua 10 / 18.08.2024: Copenhaga - Oslo

Mic dejun. in prima parte a zilei vom avea timp liber pentru explorarea individuala a orasului Copenhaga. La orele pranzului ne vom imbarca pe ferry-boat-ul cu destinatia Oslo. Pe vas vom avea asigurata cina cu o bautura inclusa si cazarea in cabine interioare cu 2 paturi suprapuse. Dupa cina ne vom putea bucura de diversele mijloace de relaxare si amuzament pentru toate varstele prezente pe vas, precum jacuzzi, discoteca, restaurante, magazine duty-free etc.. Cazare pe vas.

Ziua 11 / 19.08.2024: Oslo - Varsovia - Bucuresti

Mic dejun. Dimineata vom ajunge la Oslo, capitala Norvegiei. situat intre fiordul cu acelasi nume si padure, Oslo este fara indoiala capitala europeana cea mai apropiata de natura. insotiti de ghidul local, vom face un tur panoramic al orasului, care va include Holmenkollen celebra trambulina pentru sarituri cu schiurile, Akershus, cetatea medievala care nu a fost cucerita niciodata, transformata in castel in sec. al XVII-lea, ce reprezinta cel mai important monument medieval al Norvegiei, Domkirke - Catedrala, Stortinget - Parlamentul, uimitoarea Opera construita din marmura alba chiar pe malul apei, "Codul de bare", porecla primita de cladirile din cartierul de afaceri din Bjorvika, Radhuset - Primaria, unde anual, pe data de 10 decembrie, se decerneaza premiul Nobel pentru Pace, Bulevardul Karl Johans gate, principala artera a orasului care se intinde de la gara la Palatul Regal, construit in sec. al XIX-lea si unde inca locuieste familia regala. Vom vizita in continuare Parcul Vigeland, cel mai mare parc al orasului aflat printre cele mai vizitate atractii din Norvegia, cel mai mare parc cu sculpturi din lume creat de acelasi artist, cu 192 de sculpturi in granit, bronz si fier, totalizand 650 de figuri executate de sculptorul Gustav Vigeland, expuse in aer liber. Transfer la aeroportul din Oslo pentru plecarea spre Varsovia cu compania Lot Polish Airlines, zbor LO 484 (19:45 / 21:45), de unde se va pleca spre Bucuresti cu zborul LO 643 (23:00 / 01:45).

Ziua 12 / 20.08.2024: Bucuresti

Sosire la Bucuresti la ora 01:45.

 

TARIF: 1990 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 490 EURO

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup de 25 turisti; pt. 20-24 turisti, tariful se va majora cu 145 euro/pers.)

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport continental cu avionul pe rutele: Bucuresti - Varsovia - Vilnius si Oslo - Varsovia - Bucuresti cu compania Lot Polish Airlines

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile continentale

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti

- 8 nopti cazare in hoteluri de 3* si 4*

- 2 nopti cazare pe vas

- mesele mentionate in program: 10 mic dejunuri si 1 cina

- taxe parcare, taxe de autostrada, poduri, tunele etc.

- transferurile, tururile, excursiile mentionate in program

- traversarile cu ferry-boat-ul

- tur de oras cu ghid local in Vilnius, Riga, Tallinn, Helsinki, Stockholm, Copenhaga si Oslo

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxele de oras (unde se percep) se achita la receptia hotelurilor

- taxele de intrare la obiectivele din program

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi

- bacsisuri pentru soferi si ghizi locali, mai putin pentru bagajisti: 40 euro/pers.; bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, inCLUsiV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

ACTE NECESARE:

- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei sau carte de identitate valabila, emisa dupa anul 2009, in care este specificata cetatenia romana (cartile de identitate romanesti emise inainte de 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia)

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor 

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si conditiile contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie si la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program

- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- asezarea turistilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucuresti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala si cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>